Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

2 ΒΙΝΤΕΟ: Έφυγε στα 80 της η Τσίτα του θρυλικού Ταρζάν

Ένα από τα πιο γνωστά ζωάκια του Χόλιγουντ, μια πραγματική σταρ, η Τσίτα, το χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζόνι Βαϊσμίλερ έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αιτία η νεφρική ανεπάρκεια όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.

Ο χιμπατζής που «έπαιξε» την Τσίτα στην πρώτη και πιο θρυλική απ' όλες τις ταινίες Ταρζάν (που γυρίστηκε στις αρχές της 10ετίας του '30) κατάφερε να επιζήσει των δυο άλλων συμπρωταγωνιστών του: του Τζόνι Βαϊσμίλερ που πέθανε το 1984 σε ηλικία 79 ετών και της Μορίν Ο' Σάλιβαν, της Τζέιν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών το 1998.

Το 2005 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος ανθρωποειδής πίθηκος. Του άρεσε να καπνίζει και να πίνει. Και παρότι ο μέσος όρος ηλικίας των χιμπατζίδων είναι τα 50 χρόνια, εκείνος έζησε μέχρι τα 80 του.

Μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα περίπου το 1960, ενώ πρώτα έμενε στο σπίτι του Βαϊσμίλερ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τυφλό σκυλάκι που είχε χαθεί επέστρεψε τα Χριστούγεννα!

Για «Χριστουγεννιάτικο θαύμα» μιλούν φίλοι, γείτονες αλλά κυρίως η ιδιοκτήτρια του Στίβι, ενός τυφλού σκύλου που είχε χαθεί.

Ο Στίβι (που ονομάστηκε έτσι από τον Στίβι Γουόντερ) ήταν εκ γενετής τυφλός και τον είχε σώσει η ιδιοκτήτρια του από το δρόμο στις αρχές του 2011. Η αγάπη που του έδειξαν τον έκανε να αισθανθεί ασφαλής στο οικογενειακό περιβάλλον της Μπελίντα Γκουτιέρες.

Ξαφνικά, στις αρχές Δεκέμβρη, ο Στίβι χάθηκε. Η στενοχώρια της οικογένειας ήταν μεγάλη αφού επιπλέον θεωρούσαν ότι το πιθανότερο θα ήταν να βρήκε το θάνατο αβοήθητο. Έβαλαν μια αγγελία αλλά κανείς δεν τους ειδοποίησε.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασίες του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και Φιλοζωικές Οργανώσεις

Με το άνοιγμα της Βουλής μετά τις εορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να έρθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», το οποίο έχει ξεσηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων αναφορικά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκίνησε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, τη ΜΚΟ «ZΩΦΟΡΟΣ» και τη ΜΚΟ «Ζωόφιλη Δράση» από το νομό Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συγκεκριμένες θέσεις του κάθε φορέα και να παρέμβει στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη βελτίωση συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε να προβεί και σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έως ότου φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, με σκοπό την προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χαλκιδική: Καταδικάστηκε εκείνη που αγαπά τα ζώα και όχι αυτοί που τα δηλητηριάζουν!

Στις 8 Δεκεμβρίου 2011 δικάστηκε από το Πταισματοδικείο (Ειρηνοδικείο) Ν. Μουδανιών και τελικά κρίθηκε ένοχη η φιλόζωη Άντα Σαλαμανούδη, που μένει και δραστηριοποιείται στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, επειδή μετά από καταγγελία στις 24-11-2010 σύμφωνα με αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας Ν.Α.Χ. διαπιστώθηκε, ότι σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας να διατηρεί τέσσερεις γάτες στη βεράντα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου

Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου, ο Πουσούκε, πέθανε σε ηλικία 125 ετών, στο σπίτι του στην Ιαπωνία!

Ο Πουσούκε, ένα ημίαιμο χνουδωτό σκυλί Σίμπα, αρρώστησε ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει και τελικά πέθανε τη Δευτέρα, έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια και οκτώ μήνες σκυλίσιας ζωής. 


H ΣYNEXEIA EΔΩ

Δεκάδες νεκρές φάλαινες στην Κέρκυρα !

Ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Κέρκυρα με μαζικούς εκβρασμούς φαλαινών - Ζιφιών (Ziphius cavirostris) σε περιοχές δυτικά του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 10 θηλαστικών, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις του τοπικού λιμεναρχείου Παλαιοκαστρίτσας ο αριθμός ίσως ανέλθει στους 50, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που φτάνουν στο λιμεναρχείο από αλιείς και κατοίκους, οι οποίες κάνουν λόγο για περιστατικά εκβρασμών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Σκότωσαν φώκια με καραμπίνα στη Ρόδο


Μια ενήλικη αρσενική μεσογειακή φώκια, μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 300 κιλών, βρέθηκε νεκρή σε βραχονησίδα κοντά στη Ρόδο, πυροβολημένη με καραμπίνα που χρησιμοποίησε σκάγια για αγριογούρουνα.


«Είναι το έκτο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης φώκιας από τις αρχές του έτους», τονίζει ο οργάνωση MOm που εξέτασε το άτυχο ζώο.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και διενεργείται έρευνα από το Λιμεναρχείο Ρόδου, δεδομένου ότι η θανάτωση, ή ακόμα και η παρενόχληση του απειλούμενου θηλαστικού απαγορεύεται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: Δηλητηρίασαν 13 σκυλιά

Πάνω από 13 σκυλιά δηλητηρίασαν στα Καμίνια, με την τοπική κοινωνία να είναι ανάστατη και τα ζωοφιλικά σωματεία να αντιδρούν για μια ακόμη φορά!

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι στα Καμίνια για το δράστη που προχωράει σε συστηματική δηλητηρίαση σκύλων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το CRETEPLUS πρόκειται για συγκεκριμένο άτομο, το οποίο εδώ και καιρό απειλούσε ότι θα δηλητηρίαζε τα αδέσποτα ζώα. Φαίνεται τελικά ότι το άτομο αυτό έκανε πράξη την απειλή του και έριξε φόλες, σκορπώντας το θάνατο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...