Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μαραθώνιος αγάπης για τα ζώα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα το «The Penny Marathon» με στόχο την αφύπνιση των πολιτών για τις δραματικές, σε πολλές περιπτώσεις, συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, εντός και εκτός συνόρων.

Οι 70 συμμετέχοντες διένυσαν την απόσταση των 42 χιλιομέτρων ενώ η διοργάνωση έλαβε χώρα τόσο σε Ελλάδα όσο και Αυστραλία.

Εκτός από την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα υιοθεσίας και στείρωσης, καθώς και την εκπαίδευση του κόσμου για την αποδεκτή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, το Penny Marathon αποτελεί ένα φόρο τιμής προς όλους τους εθελοντές που προσπαθούν και σώζουν τις ζωές αυτών των ζώων.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το Θησείο ενώ οι συμμετέχοντες πέρασαν από το κέντρο, Συγγρού, Σεφ, Παραλιακή μέχρι το ύψος της Βουλιαγμένης.

Μάλιστα, στο τέλος της διαδρομή η εταιρεία ζωικών τροφίμων Pedigree προσέφερε στους συμμετέχοντες 150 κιλά τροφής για να μοιράσουν στα αδέσποτα των περιοχών τους.

«Ήταν μια ωραία διαδρομή που τη δυσκόλευε η ζέστη και ο ήλιος, αλλά ο σκοπός του αγώνα και η θέληση των δρομέων υπερίσχυσαν. Πέρυσι, τρέξανε 12 άτομα, φέτος 70 και ευελπιστούμε του χρόνου να ευαισθητοποιηθεί πολύ περισσότερος κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δρομέας Ντένης Κυριακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...