Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πύργος: Τα παράτησαν μέσα στο αυτοκίνητο και κόντεψαν να πεθάνουν από την ζέστη!


Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης ζώων συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στον Πύργο...

Πιο συγκεκριμένα ιδιοκτήτες δυο σκυλιών τα άφησαν μέσα στο αυτοκίνητό τους –που ήταν παρκαρισμένο επί της οδού Μανωλοπούλου, κοντά στα ΕΛΤΑ- και επέλεξαν να πάνε σε προσκείμενο κατάστημα για να χαλαρώσουν και φυσικά να δροσιστούν…

Δεν σκέφτηκαν καθόλου όμως τα άμοιρα ζώα αφού στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία ήταν υπερδιπλάσια των 35 βαθμών υπό σκιά που έδειχνε το θερμόμετρο εκείνη την ώρα –μετά τις 3 το μεσημέρι- με αποτέλεσμα να πάθουν θερμοπληξία και να κινδυνεύσει η ζωή τους…

Τα ζώα έγιναν αντιληπτά από αστυνομικούς-μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ Πύργου που αντίκρισαν το ένα να είναι σε λιπόθυμη κατάσταση ενώ το άλλο είχε μεν τις αισθήσεις του αλλά ήταν γενικά σε πολύ κακή κατάσταση, σκελετωμένο και τυφλό!

Άμεσα έγινε καταγγελία και του περιστατικού επιλήφθηκε η Αστυνομία με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του Αυτόφωρου κατηγορούμενοι για κακοποίηση και παραμέληση των δυο σκυλιών…

Μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου ανέλαβε να πάει σε κτηνίατρο τα δυο άτυχα ζώα για περαιτέρω φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούνται όποιοι φιλόζωοι μπορούν να τα φιλοξενήσουν έως ότου αποφασιστεί ποιο θα είναι το… ιδιοκτησιακό τους μέλλον.
patrisnews.com

Τέλος καλό, όλα καλά για τους φιλόζωους

Σάλος έγινε με μια τροπολογία για τα ζώα η οποία δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή. Οι φιλόζωοι και στην Ελλάδα είναι πολύ οργανωμένοι, παρακολουθούν τα πάντα και ενημερώνουν αυτούς που πρέπει!

Κάποιοι επιμένουν για εμπορικούς λόγους να εισάγουν διατάξεις στο Άρθρο 16 - Κακοποίηση των ζώων του Ν.4039/2012 όπου επιτρέπει ακρωτηριασμούς ζώων κτλ.

Ακαριαία ήταν η αντίδρασή της Φωτεινής Πιπιλή όταν πληροφορήθηκε την προσπάθεια να φτάσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αυτή η τροπολογία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Έτσι, η τροπολογία έμεινε στα συρτάρια αυτών που την έγραψαν. 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Άνθρωπος… της εκκλησίας κακοποιεί σκυλιά με σίδερα και ξύλα!


Εικόνες που σοκάρουν! Δύο σκυλιά χτυπημένα από το χέρι αδίστακτου γείτονα στην Περιβόλα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, ο συγκεκριμένος άνδρας -τον οποίο έχουν καταγράψει και με βίντεο κινητού τηλεφώνου- χτυπά τα σκυλιά με ξύλα και σίδερα και… γίνεται καπνός!


Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το dete.gr το λευκό σκυλί είναι εξουθενωμένο από τα χτυπήματα, ενώ ένα άλλο έχει πληγές στα πόδια του.

Κι όμως ο δράστης παριστάνει τον θρησκευόμενο και έχει σχέση με την τοπική εκκλησία!

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Βέροια: Σκότωσε δύο σκυλιά επειδή τον ενοχλούσε το γάβγισμα τους!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε άνδρας που συνελήφθη στη Βέροια, μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα ότι τα ξημερώματα, στα προάστια της πόλης, σκότωσε δύο σκυλιά, χτυπώντας τα με ξύλα, επειδή… γάβγιζαν και δεν μπορούσε να κοιμηθεί…

Σύμφωνα το www.zoosos.gr, η αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Αστυνομία όταν είδε το περιστατικό, ωστόσο ο άντρας αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές.

Τελικά οδηγήθηκε στο Α.Τ. Βέροιας, με εντολή εισαγγελέα, κρατήθηκε εκεί και αναμένεται η δίκη του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι αστυνομία τα ξημερώματα αναζήτησε τα πτώματα των σκυλιών, αλλά λόγω σκοταδιού δεν τα εντόπισε. Το πρωί ξαναπήγε στο σημείο και βρήκε μόνο κάποια κουτάβια, η αυτόπτης μάρτυρας όμως συνέχισε την αναζήτηση και τελικά βρήκε τα νεκρά ζωάκια.

Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης είναι ιδιοκτήτης σκύλου…

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θεσπρωτία: Απόφαση καταπέλτης για κακοποίηση σκύλου - Βιντεοσκόπησαν το κρέμασμα!

Όλα έγιναν στην Πάργα, με τον δράστη της κακοποίησης να οδηγείται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας...

Στο χωριό Ανθούσα της Πάργας διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα (21-07-2013) άλλη μια βάναυση κακοποίηση  σκύλου. Ο ιδιοκτήτης του ζώου – κτηνοτρόφος στο επάγγελμα – επειδή το σκυλί έφαγε μια κότα το άρπαξε και το κρέμασε με σύρμα από ένα δέντρο στο χωράφι του.

Προσπάθησε να σκοτώσει τον σκύλο σε δύο δόσεις Γείτονάς του, βλέποντας το έγκλημα έσπευσε να σώσει το ζώο και τελικά ενεπλάκη μαζί με τον γιό του, με τον κτηνοτρόφο να προσπαθεί να πνίξει το σκυλί, αφού την πρώτη φορά απέτυχε. Σε αυτή τη συμπλοκή συμμετείχε και η γυναίκα του δράστη ενώ μάρτυρες του συμβάντος ήταν και άλλοι γείτονες.

Σύμφωνα με την Πέλλα Καλογήρου μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα», η οποία μίλησε στο www.zoosos.gr, ο δράστης μεταξύ άλλων πέταξε και μια πέτρα στον γείτονα του, ο οποίος κατέληξε να έχει 14 ράμματα στο κεφάλι του, στην προσπάθεια του να σώσει το σκυλί, που στο μεταξύ κατάφερε να διαφύγει.

Το βίντεο απέδειξε την ενοχή του κτηνοτρόφου Όμως ο άνθρωπος, που νοιάστηκε για το ζώο, αν και επικοινώνησε στη συνέχεια με το Α.Τ. Πάργας για να καταγγείλει τον εγκληματία δεν κατάφερε φαίνεται να «πείσει» τους αστυνομικούς, ώστε να πάνε επί τόπου και να συλλάβουν τον δράστη!
Γι’ αυτό και μαζί με τον 16χρονο γιο του ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και βιντεοσκόπησε τον δράστη να κρεμάει το σκυλί, αναζήτησε τον φιλοζωικό σύλλογο Πρέβεζα «Παρέμβαση για τα Ζώα».

Τελικά νωρίτερα σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του σκύλου για την κακοποίηση του ζώου του με 5.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή. Για την καταγγελία του δράστη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Παράδειγμα η συνεργασία του Δήμου Πύργου με τον Φιλοζωικό


Τον χώρο που λειτουργεί από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου ως καταφύγιο, στην περιοχή της Συντριάδας, επισκέφθηκε την Πέμπτη η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας...
Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Σοφία Τζονίκη. Αμέσως μετά προέβη στην παρακάτω δήλωση που –αν μη τι άλλο- έχει ξεχωριστή σημασία…


«Σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 η ευθύνη για τα αδέσποτα βαραίνει την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία είναι αρμόδια για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος Πύργου είναι ένας από τους λίγους Δήμους της Ελλάδας, ειδικά της επαρχίας, που γνωρίζοντας αυτήν την νομική υποχρέωση και ακούγοντας τα παράπονα των δημοτών του για υπερπληθυσμό αδέσποτων, πρωτοπόρησε και τον τελευταίο χρόνο συνεργαζόμενος με το Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου, παραχώρησε δημοτικό χώρο για την περισυλλογή των αδέσποτων του Δήμου, ώστε να εμβολιάζονται, να στειρώνονται, να τσιπάρονται και να προωθούνται για υιοθεσία. Με προσωπική εργασία οι εθελοντές κατόρθωσαν να φτιάξουν έναν χώρο όπου οι σκύλοι που περισυλλέγουν δεν στρεσάρονται έγκλειστοι μέσα σε κλουβιά, κοινωνικοποιούνται και είναι πιο εύκολο να υιοθετηθούν.

Στον χώρο είδα σκύλους διασωσμένους είτε από τους αφιλόξενους δρόμους που είχαν εγκαταλειφθεί από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, είτε από περιστατικά κακοποίησης, οι οποίοι πλέον χρίζουν της εξαιρετικής φροντίδας των εθελοντών, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι περισσότεροι έτοιμοι να υιοθετηθούν. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το έργο που προσφέρουν οι εθελοντές οι οποίοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν καταφέρει μέσα στον τελευταίο χρόνο να περιθάλψουν περίπου 300 σκύλους, να στειρώσουν πάνω από 85 και να δώσουν για υιοθεσία πάνω από 130!!!

Αυτοί οι αριθμοί, για ένα νέο σωματείο με ελάχιστους ενεργούς εθελοντές είναι πραγματικά αξιόθαυμαστοι! Το παράδειγμα της συνεργασίας του Δήμου Πύργου με το Φιλοζωικό Σύλλογο της πόλης θα πρέπει να το ακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Δήμοι της χώρας. Στην Ελλάδα της κρίσης η αδιαφορία των περισσοτέρων Δήμων να έχουν πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ως οφείλουν, ξεπερνά την "δικαιολογία" της παρούσας οικονομικής κατάστασης και είναι σημάδι σοβαρής ηθικής και πολιτιστικής κατάπτωσης. Τέτοια θέματα...τέτοιες εποχές… αντιμετωπίζονται με συνεργασίες, εθελοντισμό και καλή διάθεση από όλους!

Παράλληλα βέβαια με την αξιόλογη προσπάθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου και του Δήμου θα πρέπει και οι δημότες να κατανοήσουν ότι η μοναδική λύση για την μείωση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων του Δήμου είναι η στείρωση όχι μόνο των αδέσποτων αλλά και των ιδιόκτητων ζώων γιατί τα περισσότερα αδέσποτα είναι από ανεπιθύμητες γέννες τέτοιων ζώων που οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τους εγκαταλείπουν. Υποθετικά ακόμα και να υπήρχε δυνατότητα να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα της Ελλάδας ,την επόμενη ημέρα θα υπήρχε ίδιος αριθμός αδέσποτων στους δρόμους τα οποία θα είχαν εγκαταλειφθεί από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους είτε γιατί τα βαρέθηκαν, είτε γιατί αρρώστησαν, είτε γιατί δεν τους βγήκαν καλά στο κυνήγι, είτε γιατί γέννησε η αστείρωτη σκύλα τους και εγκατέλειψαν τα κουτάβια της κλπ. Βλέπετε δυστυχώς είναι θέμα παιδείας και ηθικών αξιών!»… τόνισε η κα Τζονίκη συμπληρώνοντας ότι με τον σύλλογο θα υπάρξει στενή συνεργασία, ιδιαίτερα για περιπτώσεις υιοθεσίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η στήλη δέχθηκε παράπονα κατοίκων πλησίον του καταφυγίου που εκφράζουν –κυρίως- την δυσφορία τους για τον θόρυβο που κάνουν τα σκυλιά που υπάρχουν στο χώρο κατά την διάρκεια της νύχτας… για το συγκεκριμένο θα επανέλθουμε.



patrisnews.com

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μαραθώνιος αγάπης για τα ζώα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα το «The Penny Marathon» με στόχο την αφύπνιση των πολιτών για τις δραματικές, σε πολλές περιπτώσεις, συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, εντός και εκτός συνόρων.

Οι 70 συμμετέχοντες διένυσαν την απόσταση των 42 χιλιομέτρων ενώ η διοργάνωση έλαβε χώρα τόσο σε Ελλάδα όσο και Αυστραλία.

Εκτός από την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα υιοθεσίας και στείρωσης, καθώς και την εκπαίδευση του κόσμου για την αποδεκτή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, το Penny Marathon αποτελεί ένα φόρο τιμής προς όλους τους εθελοντές που προσπαθούν και σώζουν τις ζωές αυτών των ζώων.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το Θησείο ενώ οι συμμετέχοντες πέρασαν από το κέντρο, Συγγρού, Σεφ, Παραλιακή μέχρι το ύψος της Βουλιαγμένης.

Μάλιστα, στο τέλος της διαδρομή η εταιρεία ζωικών τροφίμων Pedigree προσέφερε στους συμμετέχοντες 150 κιλά τροφής για να μοιράσουν στα αδέσποτα των περιοχών τους.

«Ήταν μια ωραία διαδρομή που τη δυσκόλευε η ζέστη και ο ήλιος, αλλά ο σκοπός του αγώνα και η θέληση των δρομέων υπερίσχυσαν. Πέρυσι, τρέξανε 12 άτομα, φέτος 70 και ευελπιστούμε του χρόνου να ευαισθητοποιηθεί πολύ περισσότερος κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δρομέας Ντένης Κυριακάκης.

Πυροβόλησαν με καραμπίνα σκυλί στο Ηράκλειο


Κοντά στο σπίτι της Γεωργίας Στεφανάκη, πού ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση», η οποία δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης, πυροβολήθηκε χθες το βράδυ το σκυλάκι, που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο Μπόγγος είναι ένας αδέσποτος, το οποίον έχει υπό την φροντίδα η κα Στεφανάκη.

Η ίδια τον βρήκε λίγο μετά τις 20:10 να χαροπαλεύει γαζωμένος από πυροβόλο όπλο (καραμπίνα με εννιάβολο φυσίγγι).

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Γιώργο Παρασύρη ο πυροβολισμός έγινε σχεδόν εξ επαφής και η κατάσταση του ζώου είναι πολύ σοβαρή. Το σκυλί δεν πυροβολήθηκε εντός της οικίας του σπιτιού της κυρίας Στεφανάκη, καθώς όπως η ίδια λέει πως συχνά πηδούσε την μάντρα και έβγαινε έξω από αυτή.

Το σκυλί ,ο σύζυγος της κας Στεφανάκη, το είδε να περιφέρεται υγιέστατο εκτός της περίφραξης του οικοπέδου τους λίγο πριν τις 20:00.

Τα γαυγίσματα των άλλων σκυλιών λίγα λεπτά αργότερα έκαναν την κα Στεφανάκη να βγει έξω από το σπίτι για να δει τι συμβαίνει και έτσι το βρήκε μέσα στα αίματα.

Το παράδοξο είναι ότι το ζώο σοβαρά τραυματισμένο κατάφερε να γυρίσει στο σπίτι του και εκεί το εντόπισε αιμόφυρτο.

zoosos.gr

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Πάρος: Βρήκε 9 κουτάβια σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια


Μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο νεκροταφείο της Παροικιάς στην Πάρο μια νεαρή γυναίκα, η Ελένη, βρήκε μέσα σε μια πλαστική σακούλα κλεισμένα αυτά τα... εννιά νεογέννητα κουτάβια. Αφού τα έβγαλε από την τσάντα για να ανασάνουν κράτησε εκείνη τα τέσσερα και τα ταΐζει πλέον με μπιμπερό ενώ τα άλλα 5 τα ανέλαβε ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου (PAWS) και η Μπάρμπαρα Μπουέρκι.

Έτσι πεταμένα από εδώ και από εκεί θανατώνονται καθημερινά παντού στην Ελλάδα εκατοντάδες σκυλάκια και γατάκια καθώς αυτή είναι μια συνηθισμένη μέθοδος μαζικής εξόντωσης αδέσποτων και μη ζώων.

Και αυτό το έγκλημα συνεχίζεται επειδή οι περισσότεροι δράστες είναι ή αδιάφοροι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς και δεν φροντίζουν για την απαραίτητη στείρωση του κατοικίδιου τους ή γιατί απλά θέλουν να ξεφορτωθούν τ’ αδέσποτα της περιοχής.

Δυστυχώς στην Πάρο δεν είναι η πρώτη φορά, που εντοπίζονται νεογέννητα ζώα στα σκουπίδια. Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ο πολιτισμός δεν θα φτάσει ούτε τον 21ο αιώνα, η Πάρος είναι μια από αυτές...
zoosos.gr

ΡΕΘΥΜΝΟ: Βρέθηκε ο δράστης που κρέμασε τα σκυλιά

Ρέθυμνο — Ένας 27χρονος Ιρανός κατηγορείται για το κρέμασμα τριών σκύλων στην πλατεία Μικρασιατών του Ρεθύμνου. Τα σκυλάκια - που ανήκαν σε 45χρονο αλλοδαπό - τα είδαν περαστικοί το πρωί της Κυριακής 7/7/2013 να κρέμονται απο αγχόνες απο ένα δέντρο της πλατείας.

Ενημερώθηκαν, οι αρχές, έγινε και καταγγελία απο τον ιδιοκτήτη τους, ενώ και το Σωματείο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ Φιλοζωία - Πολιτισμός - Περιβάλλον - Ποιότητα Ζωής» επικήρυξε τον ή τους δράστες. Στην συνέχεια, απο τις έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου, προέκυψε πως ο 27χρονος Ιρανός είχε κρεμάσει τα σκυλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη τους και ξέσπασε στα σκυλιά του. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

rethymnoguide.gr

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Με κομμένα φτερα! Ξέρετε γιατί τα πανέμορφα φλαμίνγκο στο Αττικό Πάρκο δεν φεύγουν;

 
Με κομμένα φτερα! Ξέρετε γιατί τα πανέμορφα φλαμίνγκο στο Αττικό Πάρκο δεν φεύγουν;

Δεν είναι επειδή ‘’δεν θα βρουν καλύτερα’’, αλλά επειδή δεν μπορούν να πετάξουν. Και δεν μπορούν να πετάξουν  γιατί είναι ακρωτηριασμένα. Οι ζωολογικοί κήποι ακρωτηριάζουν τα πουλιά έτσι ώστε αυτά να μην μπορούν να πετάξουν, αφαιρώντας χειρουργικά το τελευταίο τμήμα της φτερούγας που αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρώπινη παλάμη και φιλοξενεί εντελώς απαραίτητα για την πτήση φτερά, καθιστώντας τα έτσι μονίμως ανάπηρα αφού μετά τον ακρωτηριασμό τα απαραίτητα αυτά φτερά δεν ξαναβγαίνουν ποτέ.


Η πρακτική αυτή ονομάζεται pioning και είναι κάτι που ο κόσμος δεν γνωρίζει.
Ένα ακρωτηριασμένο πουλί δεν μπορεί να πετάξει και φυσικά δεν μπορεί να απελευθερωθεί ποτέ. Οι ζωολογικοί κήποι προτιμούν να ακρωτηριάζουν τα πουλιά αντί να περιφράσουν μεγάλους χώρους, λόγω χαμηλότερου κόστους αλλά και για λόγους αισθητικής. Η απουσία περίφραξης δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση μίας υποτιθέμενης ελευθερίας των πουλιών και επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν μία πιο άμεση επαφή με τα πουλιά.


Τα φλαμίνγκο είναι αποδημητικά πουλιά που διανύουν μεγάλες αποστάσεις και πετούν έως και 600 χιλιόμετρα μέσα σε μία μέρα. Αναπτύσσουν ταχύτητες  έως 60 χιλιόμετρα την ώρα και μπορουν να φτάσουν σε μεγάλα ύψη.
Για να απογειωθεί ένα φλαμίνγκο τρέχει αρκετά βήματα χτυπώντας τα φτερά του για να πάρει φόρα, που σημαίνει ότι χρειάζονται  χώρο με αρκετές δεκάδες μέτρα μήκος. O εγκλεισμός τους σε  χώρους χωρίς το απαραίτητο μήκος  τα εμποδίζει να πάρουν τη φόρα που χρειάζονται για πετάξουν και αυτό είναι μία ακόμη πρακτική που εφαρμόζουν οι ζωολογικοί κήποι για να τα κρατούν αιχμάλωτα.

Στην Ελλάδα μπορεί να απολαύσει κάποιος τα υπέροχα αυτά πτηνά ελεύθερα σε αρκετές περιοχές και να θαυμάσει το πανέμορφο πέταγμά τους. Είναι απαράδεκτο να τα ακρωτηριάζουμε και να τα φυλακίζουμε στους ζωολογικούς κήπους.

http://farm4.static.flickr.com/3425/3262256914_830c6a7642_o.jpg
http://www.backyardchickens.com/t/209403/wing-pinioning-graphic-for-jjmr-ne1-else-interested
http://www.express.co.uk/news/uk/395283/Zoos-chop-birds-wings-in-half-to-keep-them-captive
http://www.bornfree.org.uk/blog/2013/pinioning-as-free-as-a-bird/

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Και νέα κτηνωδία στην Κρήτη: Δηλητηρίασαν 23 σκυλιά μέσα σε καταφύγιο στη Σητεία!

Φωτογραφία-σοκ από το νέο περιστατικό δηλητηρίασης 

Ακόμα μία απίστευτη κτηνωδία στην Κρήτη. Μία ημέρα μετά το περιστατικό στο Ρέθυμνο που κρέμασαν τρία σκυλάκια, στη Σητεία δηλητηρίασαν 23 σκυλιά!

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι πως τα ζώα δεν ενοχλούσαν κανέναν, καθώς ζούσαν μέσα σε ειδικό χώρο που είχε παραχωρήσει ο δήμος Σητείας, για να φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλιά.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας και το πόσο υπέφεραν αυτά τα πλάσματα.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος τονίζει γι’ αυτό το έγκλημα – που επαναλήφθηκε καθώς στις 5 Ιουνίου 2013 είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο – τονίζει : «Δεν είναι ο σκοπός μας να δυσφημίσουμε την πόλη, εντελώς τυχαία το πρωί είχαμε κάνει ανάρτηση με κάτι παρόμοιο σε μια άλλη πόλη. Σε μια Ελλάδα που καταρρέει , σε μια πόλη που αναπαύεται ζαλισμένη από την καλή ρακί και τα εκλεκτά μεζεδάκια υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα ζώα. Και υπάρχουν και κάποιοι διαστροφικοί ανάξιοι χαρακτηρισμού που δολοφόνησαν ανυπεράσπιστα σκυλιά χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Δεν χωράει με τίποτα στο λογισμό μας ότι αυτό θα περάσει ατιμώρητο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αστυνομία της Σητείας για τις προσπάθειες που κάνει για να βρεθεί ο ένοχος.

Περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες του δήμου από δω και στο εξής γιατί προς το παρών είναι ανύπαρκτες. Ζητάμε από όλους αν μπορούν να σκεφτούν κάτι που μπορεί να βοηθήσει ή αν γνωρίζουν οτιδήποτε να μας ενημερώσουν. Ελπίζουμε στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι αυτός που το έκανε θα τιμωρηθεί, λυπούμαστε που τα δάκρυά μας δεν μπόρεσαν να ξεπλύνουν τη βρωμιά από τη ψυχή του και κυρίως ζητάμε ένα τεράστιο συγνώμη από τα ζωάκια μας που δεν καταφέραμε να τα προστατέψουμε από την μανία του ασυνείδητου δράστη».

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Τη νομιμοποίηση των παραστάσεων με ζώα επιχειρεί  να επαναφέρει εντελώς αιφνιδιαστικά  και σχεδόν σιωπηρά η κυβέρνηση, χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση και καμία συζήτηση με τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που επί σειρά ετών αγωνίστηκαν για την κατάργησή τους, με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου με τίτλο: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του ΥΠΑΑΤ» (άρθρο 13, σελ. 96). Και ενώ, πριν από ένα περίπου χρόνο, με τον Νόμο 4039/12 (άρθρα 12 και 13), η πολιτεία έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις αυξανόμενες ανησυχίες των πολιτών για μια ορθότερη αντιμετώπιση των ζώων, και αναγνώρισε το γεγονός ότι η χρησιμοποίησή τους σε παραστάσεις συνιστά κακοποίηση, το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου ξαφνικά ανοίγει και πάλι το παράθυρο για τη διεξαγωγή παραστάσεων, υπό τον όρο ότι αυτές θα διεξάγονται «εντός των νομίμως λειτουργούντων ζωολογικών κήπων».

Με κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους βουλευτές, η ομάδα πολιτών «Πρωτοβουλία Κατά της Αιχμαλωσίας των Κητωδών», η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή», και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», εκφράζουν την εντονότατη αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η κατάργηση των παραστάσεων με ζώα στην Ελλάδα, χαιρετίστηκε από ολόκληρο τον κόσμο και συνέβαλε στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας προς το εξωτερικό, ως δείγμα υψηλού πολιτιστικού επιπέδου. Η εξαίρεση όμως που προτείνεται τώρα, μας πάει βήματα πίσω, καθώς όλα αυτά τα οποία καταδικάστηκαν και πολύ σωστά καταργήθηκαν με το άρθρο 12 του Νόμου 4039/12, επιτρέπονται και πάλι μέσα στις εγκαταστάσεις κάποιων συγκεκριμένων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα των ζωολογικών κήπων. Έτσι λοιπόν, μέσα σε ένα ζωολογικό κήπο, άγρια ζώα όπως λιοντάρια, τίγρεις, δελφίνια, αρκούδες κ.λπ, όχι μόνο θα μπορούν νομίμως πλέον να συμμετέχουν σε παραστάσεις, αλλά οι παραστάσεις θα χαρακτηρίζονται επιπλέον ως «εκπαιδευτικές» ή «προγράμματα ευαισθητοποίησης».

Σχετικά με τη δήθεν «εκπαιδευτική» αξία των οποιωνδήποτε παραστάσεων με ζώα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Οι σύγχρονοι ζωολογικοί κήποι, βλέποντας το κοινό να αντιδρά όλο και περισσότερο στην κακοποίηση των ζώων και την αδικαιολόγητη αιχμαλωσία τους, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως παράγοντες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών τους σχετικά με τη φύση και την άγρια ζωή, παρά το γεγονός ότι έγκυρες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαιδευτική διάσταση στις παραστάσεις με ζώα, δεδομένου ότι, οι παραστάσεις δεν έχουν να εμφανίσουν τίποτα από την αληθινή εικόνα των ζώων, εκτός από την εξωτερική τους εμφάνιση, και αυτή όχι πάντοτε αναλλοίωτη. Αντιθέτως μάλιστα παρουσιάζουν μία ψευδή εικόνα, δημιουργώντας έτσι ψευδείς και απατηλές εντυπώσεις για την κατά φύσιν συμπεριφορά τους. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι παραστάσεις με αιχμάλωτα ζώα έχουν συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού ή στην ανάπτυξη υπεύθυνης περιβαλλοντικής συνείδησης, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες, ενημερωμένοι σε θέματα περιβάλλοντος πολίτες, καθώς και οι μεγαλύτερες φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις του πολιτισμένου κόσμου, καταδικάζουν τέτοιου είδους θεάματα.

Επιπροσθέτως, όπως αποδεικνύει τριετής έρευνα για τους ζωολογικούς κήπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διενήργησε η Born Free Foundation και το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για τον Τερματισμό της Αιχμαλωσίας των Άγριων Ζώων (ENDCAP) σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, οι ζωολογικοί κήποι δεν κατορθώνουν να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα άγρια ζώα που φιλοξενούν, ενώ τόσο η νομοθεσία όσο και η εφαρμογή της είναι εξαιρετικά ανεπαρκής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα να λειτουργούν και στην Ελλάδα χώροι οι οποίοι φιλοξενούν άγρια ζώα για επίδειξη στο κοινό, χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και οι παρανομίες του, για το οποίο οι σχετικοί νόμοι δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ, ούτε μετά από την διαπίστωση της έλλειψης σχετικών αδειών (πολεοδομικής και άδειας ίδρυσης και λειτουργίας) και της σωρείας παραβάσεων κατά την εισαγωγή των ζώων, ούτε μετά από τις σχετικές αποφάσεις για την κατάσχεση των δελφινιών, ούτε ακόμα και όταν ο Νόμος 4039/12 τέθηκε σε ισχύ.

Ειδικότερα για τα δελφίνια, όπως όλα τα κητώδη, είναι  ζώα ιδιαιτέρως χαρισματικά, και  αναγνωρίζονται από τους ειδικούς επιστήμονες  ως οντότητες εξαιρετικά εξελιγμένες. Νέες μελέτες αναδεικνύουν όλο και  περισσότερες ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και κητωδών, όλο και περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα κητώδη πρέπει να αναγνωριστούν ως «μη ανθρώπινα πρόσωπα», ενώ εργάζονται για να κατοχυρωθούν δια νόμου τα δικαιώματά τους. Θεωρούν δε ηθικά απαράδεκτο τον εγκλεισμό τους σε δελφινάρια, την παρουσιάσή τους υπό μορφήν εκθέματος στο κοινό, και τη χρησιμοποίησή τους σε παραστάσεις με ή χωρίς το πρόσχημα της εκπαίδευσης. Τα επιστημονικά δεδομένα και η έγκυρη πληροφόρηση έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι αντιδράσεις των πολιτών όλου του κόσμου για την εκμετάλλευση και την αιχμαλωσία των δελφινιών, και τα δελφινάρια να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Δεκατρία κράτη - μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ηνωμένο Βασίλειο) δεν έχουν δελφινάρια. Πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Κροατία, η Κύπρος, και η Σλοβενία, έχουν προχωρήσει ή προχωρούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την απαγόρευση της λειτουργίας των δελφιναρίων, ενώ η απαγόρευση της αιχμαλωσίας των κητωδών θεσμοθετήθηκε προσφάτως και στην Ινδία. Στην Ελβετία, απαγορεύτηκαν οι εισαγωγές νέων αιχμάλωτων δελφινιών, ενώ στην Αμερικανική Μιννεσότα, ο ζωολογικός κήπος, μετά από 34 χρόνια, αποφάσισε να μη συνεχίσει τη λειτουργία δελφιναρίου στο χώρο του. Τα δελφινάρια στην Τουρκία βάλλονται συνεχώς από τις αντιδράσεις ενημερωμένων πολιτών, στη Γερμανία, οι 7 από τις 9 εγκαταστάσεις με αιχμάλωτα δελφίνια αναγκάστηκαν να κλείσουν, στην Πράγα, η ίδρυση δελφιναρίου ακυρώθηκε, κ.ά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση τριών παγκοσμίου κύρους οργανώσεων, τα δελφινάρια της ΕΕ αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1999/22/ΕΚ για τους ζωολογικούς κήπους. Στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται ότι η ευζωϊα των κητωδών στην αιχμαλωσία είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά προβληματική έως αδύνατη, ενώ η κακοποίηση αναπόφευκτη, τόσο για τα δελφίνια που έχουν αιχμαλωτιστεί από τη θάλασσα, όσο και γι’ αυτά που έχουν γεννηθεί στις δεξαμενές των δελφιναρίων. (βλ. DOLPHINARIA A review of the keeping of whales and dolphins in captivity in the European Union and EC Directive 1999/22 relating to the keeping of wild animals in zoos. http://www.wdcs.org/submissions_bin/Eu_Dolphinaria_Report.pdf). Τα δελφίνια στην αιχμαλωσία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκδηλώσουν φυσιολογική συμπεριφορά, ενώ παρουσιάζουν διάφορες σωματικές και ψυχοδιανοητικές διαταραχές που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιόξινα, αντικαταθλιπτικά κλπ).

Υπό το φως όλων αυτών  των διαπιστώσεων, είναι αδικαιολόγητο, αναχρονιστικό, ακόμη και δόλιο, να θεωρήσει κανείς ότι οι παραστάσεις με ζώα αποκτούν εκπαιδευτική αξία όταν διεξάγονται μέσα στους ζωολογικούς κήπους. Ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικά προγράμματα και βιβλία που παρουσιάζουν τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον να εκδηλώνουν φυσιολογική συμπεριφορά, καταδεικνύοντας παράλληλα τις πολυσύνθετες αλληλεπιδράσεις που παρατηρούνται μεταξύ των διαφόρων ειδών στους διάφορους φυσικούς βιότοπους, είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα και ασυγκρίτως πιο εκπαιδευτικά από μία αρκούδα που χορεύει ή από ένα δελφίνι που χαιρετάει με την ουρά του.

Για όλα αυτά, και σταθμίζοντας την ανάγκη και το δικαίωμα να ζούμε σε μια σωστή και δίκαιη κοινωνία που σέβεται τη φύση και τη ζωή και προωθεί την υπευθυνότητα και την περιβαλλοντική συνείδηση των μελών της, αιτούμεθα τα εξής:
  1. Την απαγόρευση διατήρησης κητωδών σε αιχμαλωσία, και
  2. τη διαγραφή ολόκληρης της πρότασης εξαίρεσης: «Εξαιρούνται επίσης, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, στις εγκαταστάσεις των οποίων διεξάγονται εκπαιδευτικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης» από το άρθρο 13, του Ν. 4039/2012, ούτως ώστε το άρθρο 12 του ιδίου Νόμου να συνεχίσει να απαγορεύει ρητώς ΚΑΘΕ παράσταση με ζώα στην Ελλάδα και ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟ, όπως όταν αρχικά διατυπώθηκε.
 Ελπίζουμε με λογική και αντικειμενική σκέψη των αρμοδίων να γίνει άμεσα η επανόρθωση της διατύπωσης του νόμου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρηθεί από Έλληνες και ξένους παρατηρητές ότι το πνεύμα του νόμου και η πρόθεση του νομοθέτη δεν αποσκοπούσε στην πραγματική κατάργηση των τσίρκο και των παραστάσεων με ζώα, αλλά στη μετακόμισή τους στο χώρο των ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενων ζωολογικών κήπων.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απίστευτη κτηνωδία: Κρέμασαν τρία σκυλάκια στο Ρέθυμνο

Τα άτυχα σκυλάκια φαίνεται να έμειναν κρεμασμένα στο δέντρο για πολλές ώρες, πιθανότατα από τα μεσάνυχτα, μέχρι που βρήκαν οικτρό θάνατο.

Η αγριότητα του ανθρώπου δεν έχει όρια. Η εικόνα τριών σκυλιών, κρεμασμένα με σχοινί και νεκρά, σε δέντρο στο κέντρο του Ρεθύμνου, είναι σοκαριστική. Δεν τιμά την πόλη, τους κατοίκους της, τον πολιτισμό της. Η πράξη είναι ειδεχθής.

Τα σκυλάκια βρέθηκαν από επισκέπτες της πλατείας Μικρασιατών, στις 8:00 περίπου το πρωί της Κυριακής. Τα άτυχα ζώα φαίνεται να έμειναν κρεμασμένα στο δέντρο για πολλές ώρες, πιθανότατα από τα μεσάνυχτα, μέχρι που βρήκαν οικτρό θάνατο.

Οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές, φρόντισαν να διαπράξουν το έγκλημά τους σε ώρα που γνώριζαν πως η πλατεία είναι άδεια από κόσμο.

Πηγή: rethnea.gr

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Χανιά: Αιχμάλωτα σε ξενοδοχείο δύο σπάνια Κρι - Κρι;

Με ανώνυμο τηλεφώνημα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων» πληροφορήθηκε πριν από μερικές μέρες ότι σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σούγιας κρατούνται αιχμάλωτα δύο Κρι - Κρι.

Το αρσενικό ζώο, όπως διαβάζουμε στο flashnews, το έχουν δεμένο και γυρνά γύρω από ένα δέντρο και το δεύτερο που είναι θηλυκό το έχουν εγκλωβίσει σ’ έναν μικρό και σκοτεινό χώρο.

"Αγρίμι" είναι η κοινή ονομασία του αρσενικού, ενώ για το θηλυκό οι ντόπιοι χρησιμοποιούν την ονομασία "Σανάδα".

Εκ μέρους του συλλόγου εστάλη επιστολή προς τη διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας Νομού Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη για να ελέγξει, αν τα όσα καταγγέλθηκαν ισχύουν ώστε στη συνέχεια να γίνουν και οι νόμιμες ενέργειες καθώς η αιχμαλωσία αυτών των ζώων είναι και παράνομη και αντιτίθεται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με το zoosos, στην ίδια επιστολή προς το Δασαρχείο Χανίων ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων τονίζει ότι πριν από περίπου τρεις μήνες έκανε μια παρόμοια καταγγελία στην ίδια υπηρεσία, καθώς σε ταβέρνα στο οροπέδιο του Ομαλού εντοπίστηκαν Κρητικοί Αίγαγροι αιχμάλωτοι.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του συλλόγου τονίζει αυτό που είναι ευρέως γνωστό ότι δηλαδή η κατοχή απαγορεύεται, αφού είναι είδος υπό προστασία, αλλά και ότι αναμένουν να πληροφορηθούν το τι έπραξε το αρμόδιο Δασαρχείο και γι’ αυτήν την υπόθεση.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κρέμασαν σκυλίτσα σε εγκατελειμένο σπίτι στο Καλαμάκι Χανίων


Στο Καλαμάκι σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές των Χανίων εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής χθες το απόγευμα μια σκυλίτσα κρεμασμένη μέσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο οποίο είχε βρει καταφύγιο για να γεννήσει.

Γύρω από το πτώμα της μάνας το οποίο αιωρούνταν από την αγχόνη, ήταν τα έξι της κουτάβια τα οποία έκλαιγαν.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ανέλαβε τα μωρά τα οποία περιθάλπονται και θα φιλοξενηθούν στη συνέχεια στο καταφύγιο της κας Στούπη.

zoosos.gr

Φθιώτιδα: Τρία ακόμη νεκρά σκυλιά από φόλες


Νέο κρούσμα δηλητηρίασης σκύλων στη Φθιώτιδα, αυτή την φορά στα Στύρφακα προκάλεσε την αγανάκτηση των φιλόζωων.

Μάλιστα ο δράστης δεν δίστασε να ρίξει τη φόλα στην πλατεία του χωριού, όπου κινούνται και παίζουν μικρά παιδιά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Μιλώντας στο lamiastar.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγελική Μπαρτσώκα επισημαίνει πως η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά από την δικαιοσύνη.


lamiastar.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Τσουχτερό» πρόστιμο για ηλικιωμένο που δηλητηρίασε γάτες στη Σαλαμίνα

Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδικάστηκε σήμερα ένας 82χρονος κάτοικος Σαλαμίνας, ο οποίος εντοπίστηκε το Σάββατο να δηλητηριάζει γάτες που φρόντιζε ο γείτονάς του, στο Αιάντειο.

Ο γείτονας είδε από τον μπαλκόνι του τον ηλικιωμένο γείτονα του το Σάββατο να πλησιάζει την ταΐστρα, εκεί που έβαζε τροφή σε αδέσποτες γάτες της περιοχής, τις οποίες είχε υπό την προστασία του και λίγα λεπτά αργότερα παρατήρησε ότι τα ζώα, αφού έφαγαν, σπαρταρούσαν από το δηλητήριο. Τελικά κατάφερε να τα σώσει  μόνο τα δύο γατιά και κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη για το έγκλημα. Πέντε από τα γατάκια ξεψύχησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που κατέφθασαν.

Σύμφωνα με το zoosos.gr ο δράστης για να αποφύγει τη σύλληψη κλείστηκε στο σπίτι του και αρνούνταν να βγει φωνάζοντας ότι είναι δικαίωμα του να κάνει στα ζώα ό,τι θέλει. Όμως μόλις το έγκλημα και οι εξελίξεις αυτές έγιναν γνωστές, φιλόζωοι και από την Αθήνα πήγαν στη Σαλαμίνα και συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του δράστη.

Τελικά το βράδυ της Κυριακής, οι φιλόζωοι συνεννοήθηκαν με τους αστυνομικούς και απομακρύνθηκαν από το σπίτι. Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν τον 82χρονο απλά για να γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων του μέσω του ασυρμάτου. Τελικά μόλις ο δράστης βγήκε εκτός της οικίας του τον συνέλαβαν και μάλιστα διανυκτέρευσε στο Α.Τ. Σαλαμίνας κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά.

Σήμερα Δευτέρα, οδηγήθηκε στα δικαστήρια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ δόθηκε εντολή να κατασχεθούν όλες οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο σπίτι του και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δηλητήρια για τα ζώα. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου που εξέτασε τα πτώματα των γατιών το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε στις φόλες ήταν ποντικοφάρμακο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...